Centrum voor Yoga en Gezondheid

 

De visie van Centrum Jade

In deze tijd waarin iedereen wel eens te maken krijgt met stress en lichamelijk klachten willen wij als centrum vanuit allerlei disciplines handvatten bieden die je ondersteunen in herstel van lichamelijke en geestelijke balans. Je kunt dan weer ontspannen, vitaal  en bewust in het leven staan. 

Wij hebben gekozen voor de naam Jade omdat de werking van de jadesteen eigenlijk alles vertegenwoordigt waar wij als centrum  voor willen staan. In meerdere culturen wordt de steen van oudsher gebruikt vanwege zijn krachtige werking.

Jade is een symbool van zuiverheid en staat voor wijsheid die in rust en stilte wordt verzameld. Het herstelt de verbinding tussen lichaam en geest, zodat je meer balans gaat ervaren. Jade stimuleert het zelfbewustzijn, de daadkracht en creativiteit. Het verjaagt negatieve gevoelens en verzacht de geest. Bovendien bevordert Jade de vruchtbaarheid en heeft een ondersteunende werking tijdens de bevalling.

Lichamelijk werkt de steen reinigend en ontgiftend en heeft met name een positieve werking op nieren, blaas, zenuwstelsel en het hart. Het  bespoedigt  herstel en zorgt voor vitaliteit. Jade  leert je te luisteren naar je lichaam waardoor je weer verstandig gaat eten en leven. De groene kleur is de kleur van het hartchakra en  staat symbool voor liefde,  compassie, zorg en vriendelijkheid.